Sezon truskawkowy w pełni więc warto to wykorzystać.
Truskawkowy deser
Składniki:
- 2 galaretki truskawkowe
- 150 ml serka homogenizowanego waniliowego
- 350 ml zmiksowanych truskawek
- 100 ml śmietanki 30 %
- truskawki do dekoracji
Przygotowanie:
Obie galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy
do ostudzenia. 400 ml galaretki mieszamy z serkiem waniliowym i 250 ml
zmiksowanych truskawek. Przelewamy do pucharków i odkładamy do lodówki do
stężenia. Pozostałą galaretkę mieszamy ze 100 ml truskawek i przelewamy na
stężałą masę, wkładamy do lodówki. Przed podaniem ubijamy śmietankę na bitą
śmietanę i ozdabiamy wraz z truskawkami deser.
Życzę smacznego.
Przepis
bierze udział w konkursie Fabryka Form http://fabrykaform.pl/magazyn/konkurs-kulinarny-joseph-joseph-w-ff.php
apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńmniam!
OdpowiedzUsuńMmm, wygląda naprawdę cudownie :)
OdpowiedzUsuń