Chyba wszyscy znają pączki z serka homogenizowanego, ja
przedstawiam je w wersji pikantnej.
Składniki:
- 125 g serka Apetina kremowy naturalny
- 175 g serka Apetina India - papaja i curry
- 1,5 szklanki mąki
- 3 jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier puder
- olej
Przygotowanie:
Serki wkładamy do miski i mieszamy z jajkami. Dodajemy
przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Olej
grzejemy w płaskim garnku (można smażyć w frytkownicy). Niewielką łyżką nakładamy
porcję ciasta na olej(można z dużej łyżki zdejmować małą). Pączki smażymy z obu
stron na złoty kolor. Przekładamy na talerz z ręcznikiem papierowym aby
odsączyć tłuszcz. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz