Przedstawiam propozycję na słodkie śniadanie. Zasmakują nie tylko dzieciom ale i dorosłym.
Składniki:
- dżem truskawkowy Łowicz
- 340 g twarogu półtłustego
- 2 małe jajka
- 2 łyżki cukru
- 2 budynie śmietankowe z cukrem (jeżeli ktoś woli mniej słodkie to budyń bez cukru)
- olej
Przygotowanie:
Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtko. Ser rozgniatamy widelcem i dodajemy do jajecznej masy cały czas miksując wsypujemy powoli budynie. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i ciasto wykładamy na patelnię formując placuszki. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia z każdej strony. Podajemy z dżemem truskawkowym.
#lowicz #dzem #konfitura #truskawki
Składniki:
- dżem truskawkowy Łowicz
- 340 g twarogu półtłustego
- 2 małe jajka
- 2 łyżki cukru
- 2 budynie śmietankowe z cukrem (jeżeli ktoś woli mniej słodkie to budyń bez cukru)
- olej
Przygotowanie:
Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtko. Ser rozgniatamy widelcem i dodajemy do jajecznej masy cały czas miksując wsypujemy powoli budynie. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i ciasto wykładamy na patelnię formując placuszki. Smażymy na małym ogniu do zrumienienia z każdej strony. Podajemy z dżemem truskawkowym.
#lowicz #dzem #konfitura #truskawki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz