Składniki:
- naleśniki (lub wg. własnego przepisu)
- 500 g pieczarek
- 50 g ryżu
- 150 g sera żółtego ( ja dałam mozzarellę )
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- olej
Przygotowanie:
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oczyszczone pieczarki dzielimy na dwie części. Pierwszą kroimy w kostkę i smażymy na patelni. W międzyczasie trzemy na tarce o grubych oczkach pozostałe i dokładamy do smażących się już pieczarek. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dodajemy do pieczarek i smażymy do zeszklenia się cebuli. Po usmażeniu mieszamy z ryżem, przyprawiamy pieprzem i solą. Farsz nakładamy na naleśniki, zwijamy w rulon. Przygotowane naleśniki przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy serem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 20 minut.
sycące danie
OdpowiedzUsuń