Translate

niedziela, 5 czerwca 2016

Jajecznica na croissantach i łososiu

Tak podaną jajecznicę pokochają wszyscy




Składniki:

- 50 g masła 
- 100 g łososia wędzonego 
- 9 jajek
- 3 croissanty
- szczypiorek
- sól 
- pieprz



Przygotowanie:

Croissanty kroimy na kromki. Przekładamy na rozgrzaną patelnie i podsmażamy z obu stron bez masła. Przekładamy na talerz. Na wierzch croissantów układamy pociętego na mniejsze kawałki łososia. Jajka roztrzepujemy rózgą, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelnię dajemy łyżkę masła, dodajemy jajka i smażymy na małym ogniu ciągle mieszając aby powoli się ścinały. Gdy będą częściowo ścięte dodajemy resztę masła pokrojonego w kostkę i mieszamy do rozpuszczenia, nie za długo aby jajka nie były mocno ścięte. Przekładamy na przygotowane croissanty i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 




Życzę smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz