Składniki:
- ciasto francuskie
- dżem Łowicz z Rokitnika
- 200 g białego sera
- 2 łyżki śmietany 18%
- 3 łyżeczki cukru
- olejek waniliowy
Przygotowanie:
Ciasto francuskie kroimy na dwanaście kwadratów 8 x 8 cm. Pozostałe ciasto kroimy na około centymetrowe paski i obklejamy nimi każdy kwadrat wkoło. Ser rozdrabniamy widelcem dodajemy cukier, śmietanę i 5 kropli olejku waniliowego. Wszystko dokładnie mieszamy. Łyżeczką przekładamy na każdy kawałek ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 20 minut. Po wyjęciu delikatnie studzimy i nakładamy dżem Łowicz z Rokitnika.
Życzę smacznego.
Przygotowanie:
Ciasto francuskie kroimy na dwanaście kwadratów 8 x 8 cm. Pozostałe ciasto kroimy na około centymetrowe paski i obklejamy nimi każdy kwadrat wkoło. Ser rozdrabniamy widelcem dodajemy cukier, śmietanę i 5 kropli olejku waniliowego. Wszystko dokładnie mieszamy. Łyżeczką przekładamy na każdy kawałek ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 20 minut. Po wyjęciu delikatnie studzimy i nakładamy dżem Łowicz z Rokitnika.
Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz