Składniki:
- 4 wafle Lusette czekoladowe
- 4 wafle Lusette mleczne
- 250 g serka mascarpone
- 1 biała czekolada
- 1 mleczna czekolada
- dodatki ( kokos, kakao, mleko w proszku, posypki)
Przygotowanie:
Miksujemy dokładnie wafelki czekoladowe, dodajemy do nich 125 g serka mascarpone i miksujemy lub dokładnie mieszamy łyżką. To samo robimy z wafelkami mlecznymi. Z przygotowanych mas formujemy kulki i wkładamy do zamrażarki na 15 minut. Rozpuszczamy mleczna czekoladę i zanurzamy część kulek z mlecznych wafelków. W białej czekoladzie zanurzamy z czekoladowych wafelków. Posypujemy posypkami. Pozostałe kulki obtaczamy w kakao, kokosie i mleku w proszku. Odstawiamy do lodówki do stwardnienie czekolady. Trufle przechowujemy w lodówce w zamkniętym pojemniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz