Składniki:
- 250 g mąki
- 150 g sera ricotta
- 120 g cukru pudru
- 30 g margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka wanilii w płynie
- 1 jajko
- szczypta soli
Przygotowanie:
Ricottę z cukrem, masłem i jajkiem miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Mąkę przesiewamy do masy proszkiem do pieczenia i solą. Mieszamy wszystko ręką i dodajemy wanilię. Po dokładnym wymieszaniu nakładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łyżeczką lub starając się formować małe kulki (ciasto jest bardzo klejące). Układamy masę w dużych odstępach od siebie, podwajają objętość. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 12-15 minut do zrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz