Składniki:
- 1 kalafior
- 2-3 łyżki oliwy Gallo Classico
- 4 ząbki czosnku
- 1/3 szklanki parmezanu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki, przekładamy na folię aluminiową, dodajemy czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość szczelnie zawijamy, przekładamy do brytwanny i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 175 stopni ok. 55 minut. Po tym czasie gdy kalafior jest miękki ubijamy dodając oliwę i śmietanę. Na koniec dodajemy parmezan, przyprawiamy solą i pieprzem, całość dokładnie mieszamy. Szczypiorek delikatnie mieszamy z puree.
#GalloxDurszlak #Gallo #oliwaGallo
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz