Translate

poniedziałek, 6 lipca 2020

Papryka z serem feta

Idealna przekąska lub lekka kolacja, wystarczy wcześniej przygotować i w każdym momencie gotowa do spożycia.


Składniki:


- 4 papryki czerwone
- 4 ząbki czosnku
- 100 g sera feta z czosnkiem i pietruszką
- sól
- pieprz



Przygotowanie: 

Papryki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamly do piekarnika nagrzanego do 200 stopni z termoobiegiem i pieczemy ok. 30 minut, aż zacznie czernieć i marszczyć się. Wyjmujemy z piekarnika i zawijamy szczelnie w torbie papierowej, można owinąć szczelnie papierem do pieczenia. Po kilku minutach wyjmujemy, obieramy że skóry, usuwamy pestki i kroimy w paski. Przekładamy do naczynia żaroodporneg, zalewamy obficie oliwą, dodajemy pokrojony drobno czosnek, dokładnie mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na ok. 20 minut. W trakcie pieczenia paprykę kilka razy mieszamy. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnej papryki dodajemy fetę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.




#GalloxDurszlak #Gallo #oliwaGallo0

Dodaj smaku z Gallo!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz