Składniki:
- 1 opakowanie brokułów Bonduelle
- 12 krakersów
- 120 g sera Scamorza (można dać też cheddar )
- 2 jajka
- pieprz
Przygotowanie:
Brokuły gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Dziesięć krakersów dokładnie miksujemy. Ser kroimy w drobną kostkę i mieszamy z krakersami. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki brokuły, ponownie mieszamy, przyprawiamy pieprzem do smaku. Jajka lekko roztrzepujemy, wlewamy do mieszanki i dokładnie łączymy składniki. Przekładamy do formy muffinkowej spryskanej olejem. Pozostałe dwa krakersy miksujemy i posypujemy babeczki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, pieczemy około 15 minut.
Czy wiesz że warzywa Bonduelle są uprawiane przy minimalizowaniu środków ochrony roślin. Firma osiąga to dzięki szerokiej wiedzy ich Agronomów oraz nowoczesnym metodom uprawy, np. maszyny, które dozują środki ochrony roślin zależnie od wyglądu ( np. koloru ) rośliny, czyli tylko te rośliny które tego potrzebują.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz