Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1/2 opakowania szpinaku liściastego Bonduelle
- 230 g sera scamorza
- 1 jajko
- 2 łyżki masła
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Szpinak przygotowujemy wg. przepisu z opakowania, dodajemy masło, posiekany czosnek i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Ser kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ze szpinakiem. Ciasto kroimy na trójkąty, na każdy nakładamy łyżkę farszu i zwijamy od podstawy do wierzchołka, tak aby końcówka była pod rogalikiem, boki skręcamy i lekko dociskamy żeby nie wypłynął farsz. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy około 30 minut do zrumienienia.
Czy wiesz że warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier a groszek z Polskich Kujaw.
Szpinak z serem to doskonałe połączenie smaków.
OdpowiedzUsuń