Składniki:
- 300 g makaronu penne Barilla
- 1 pierś z kurczaka
- 500 g szparagów zielonych
- 2 marchewki
- 1/2 szklanki parmezanu
- puszka pomidorów pokrojonych
- 4 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szparagi gotujemy na chrupko. Kurczaka myjemy, kroimy w niewielkie paski i przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na oliwie z posiekanym czosnkiem. W międzyczasie na dużej patelni podsmażamy marchewki pokrojone w plasterki. Do podsmażonych marchewek dodajemy kurczaka i odcedzone z zalewy pomidory. Razem jeszcze chwilkę smaży i dodajemy przecedzony makaron z pokrojonymi na mniejsze kawałki szparagami, całość przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy starty parmezan, szybko mieszamy, zdejmujemy z ognia i podajemy.
Życzę smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz