Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 200 g szpinaku
- 80 g serka Apetina Pesto i Rukola
- 1 ząbek czosnku
- 10 g startego parmezanu
- sól
- pieprz
- papryka
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy
Odkładamy na bok kilka liści szpinaku, pozostały podsmażamy na patelni z przeciśniętym czosnkiem i solą. Odstawiamy do wystygnięcia. Odłożony szpinak mieszamy z łyżką oliwy i rozkładamy na dnie brytfanny. Piersi z kurczaka nacinamy wszerz co jeden centymetr, na 3/4 głębokości. Szpinak mieszamy z serkiem, doprawiamy pieprzem. Masą wypełniamy nacięcia kurczaka, układamy w formie na szpinaku, posypujemy papryką i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy 25 minut. Po tym czasie posypujemy piersi parmezanem i zapiekamy jeszcze 10 minut. Wyjmujemy z piekarnika odstawiamy na 5 minut i podajemy.
Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz