Translate

sobota, 12 maja 2018

Wytrawne ciasto z tuńczykiem i oliwkami

Dziś ciasto w innym wydaniu, głównym składnikiem jest tuńczyk i oliwki.




Składniki:

- 80 g tuńczyka w oleju Princes
- 80 g czarnych oliwek
- 40 g suszonych pomidorów
- 125 g jogurtu naturalnego
- 4 jajka 
- 100 ml mleka
- 250 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- szczypiorek




Przygotowanie:

Oliwki kroimy, pomidory odciskamy z oleju i drobno kroimy, tuńczyka odciskamy z oleju i rozdrabniamy widelcem. Jajka miksujemy z jogurtem, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mlekiem, dokładnie miksujemy. Dodajemy sól, tuńczyka, pomidory i oliwki, wszystko dokładnie mieszamy łyżką. Przelewamy do formy keksowej 35 cm posmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy 30-35 min. Zostawiamy w formie do wystygnięcia.





#MasterTuńczyk

Zapraszam do konkursu z marką Princes na stronie www.konkurstunczyk.eu




Wiosna na widelcu z tuńczykiem Princes

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz