Translate

poniedziałek, 23 czerwca 2014

Truskawkowy deser

Sezon truskawkowy w pełni więc warto to wykorzystać.


Truskawkowy deser





Składniki:

- 2 galaretki truskawkowe
- 150 ml serka homogenizowanego waniliowego
- 350 ml zmiksowanych truskawek
- 100 ml śmietanki 30 %
- truskawki do dekoracji





Przygotowanie:

Obie galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy do ostudzenia. 400 ml galaretki mieszamy z serkiem waniliowym i 250 ml zmiksowanych truskawek. Przelewamy do pucharków i odkładamy do lodówki do stężenia. Pozostałą galaretkę mieszamy ze 100 ml truskawek i przelewamy na stężałą masę, wkładamy do lodówki. Przed podaniem ubijamy śmietankę na bitą śmietanę i ozdabiamy wraz z truskawkami deser.





Życzę smacznego.



Przepis bierze udział w konkursie Fabryka Form  http://fabrykaform.pl/magazyn/konkurs-kulinarny-joseph-joseph-w-ff.php