Translate

niedziela, 27 kwietnia 2014

Krokiety z jajkami

Pyszne krokiety tym razem z farszem z jajek, moje ulubione.


Krokiety z jajkami





Składniki:

- naleśniki ok. 20 sztuk
- 13 jajek
- pęczek szczypiorku
- olej
- bułka tarta
- sól
- pieprz




Przygotowanie:

10 jajek gotujemy na twardo. Po ugotowaniu kroimy w drobną kostkę, dodajemy poszatkowany szczypiorek, jedno surowe jajko. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dokładnie mieszamy.  Farsz rozprowadzamy na przygotowanych naleśnikach i zwijamy. Każdy krokiet obtaczamy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej, smażymy na oleju. Krokiety podajemy z czerwonym barszczem.



Życzę smacznego.

2 komentarze:

  1. mam pytanie ile mogą leżeć w lodowce takie krokiety? czy mozna mrozic? planuje zrobić na świeta

    OdpowiedzUsuń