Translate

niedziela, 24 listopada 2019

Karczek pieczony

Na świąteczny obiad proponuję karczek pieczony z warzywami, wygląda pięknie a smakuje jeszcze lepiej.


Składniki:

- 1 kg karczku 
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 1 cebula
- 1/2 główki czosnku 
- przyprawy (sól, pieprz, papryka czerwona) 



Przygotowanie:

Mięso myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym i nacinamy co 1,5 cm nie przecinając do końca. Papryki i cebulę kroimy w paski. Ząbki czosnku dzielimy na połowę. W nacięcia wkładamy papryki, cebulę i czosnek, przyprawy mieszamy i smarujemy mięso. Zwiazujemy sznurkiem mięso i wkładamy do woreczka do pieczenia mięsa. Nakłuwamy w kilku miejscach i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 90 minut.





Zapraszam do zapoznania się z ofertą firmy Ambition

Święta z dbałością

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz