Składniki:
- oliwa Gallo Classico
- 4 papryki czerwone
- 4 ząbki czosnku
- 100 g sera feta z czosnkiem i pietruszką
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Papryki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamly do piekarnika nagrzanego do 200 stopni z termoobiegiem i pieczemy ok. 30 minut, aż zacznie czernieć i marszczyć się. Wyjmujemy z piekarnika i zawijamy szczelnie w torbie papierowej, można owinąć szczelnie papierem do pieczenia. Po kilku minutach wyjmujemy, obieramy że skóry, usuwamy pestki i kroimy w paski. Przekładamy do naczynia żaroodporneg, zalewamy obficie oliwą, dodajemy pokrojony drobno czosnek, dokładnie mieszamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na ok. 20 minut. W trakcie pieczenia paprykę kilka razy mieszamy. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Do zimnej papryki dodajemy fetę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.
#GalloxDurszlak #Gallo #oliwaGallo0

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz