Translate

poniedziałek, 19 lutego 2018

Tosty francuskie z sucharków

Tosty francuskie są zawsze robione z chleba tostowego, ja tym razem użyłam do tego sucharków. Po usmażeniu z zewnątrz są miękkie a w środku chrupiące.




Składniki:

- 6 sucharków Mamut
- 4 pieczarki
- 6 plasterków sera cheddar
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- masło
- sól
- pieprz



Przygotowanie:

Pieczarki myjemy lub obieramy, kroimy na pół i siekamy. Przekładamy na patelnie s smażymy na patelni na łyżce masła do odparowania wody i lekkiego zrumienienia. Doprawiamy pieprzem i solą. Jajko roztrzepujemy z mlekiem, przyprawiamy. Na sucharka wykładamy ser, dodajemy porcję usmażonych pieczarek i przykładamy drugim sucharkiem z serem. tak samo postępujemy z kolejnymi porcjami. Obtaczamy w mleku i smażymy na średnim ogniu na maśle.









Życzę smacznego