Translate

środa, 28 października 2015

Jajecznica z rydzami

Rydze należą do najszlachetniejszych grzybów zaraz po borowikach. Ale ja stawiam je na pierwszym miejscu. Co roku nie mogę się doczekać aż się pojawią i zagoszczą u mnie na stole.  Dziś będzie jajecznica z rydzami.


Jajecznica z rydzami




Składniki:

- 200 g rydzy
- 6 jajek
- łyżka masła
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- sól
- pieprz






Przygotowanie:

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle do miękkości. Rydze czyścimy kroimy w paski, malutkie można dać w całości. Dodajemy do cebuli i podsmażamy 5 min. Wbijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy, gdy jajko się zetnie zdejmujemy z ognia i przekładamy na talerzyk.



Życzę smacznego






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz