Rydze należą do najszlachetniejszych grzybów zaraz po
borowikach. Ale ja stawiam je na pierwszym miejscu. Co roku nie mogę się
doczekać aż się pojawią i zagoszczą u mnie na stole. Dziś będzie jajecznica z rydzami.
Jajecznica z rydzami
- 200 g rydzy
- 6 jajek
- łyżka masła
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle do miękkości.
Rydze czyścimy kroimy w paski, malutkie można dać w całości. Dodajemy do cebuli
i podsmażamy 5 min. Wbijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Całość
mieszamy, gdy jajko się zetnie zdejmujemy z ognia i przekładamy na talerzyk.
Życzę smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz