Translate

wtorek, 28 marca 2017

Pieczarki faszerowane szpinakiem i serkiem

Pieczarki które ndają się na przystawkę lub do obiadu, faszerowane szpinakiem i serkiem




- 60 g serka Apetina pomidory i bazylia
- 300 g szpinaku
- 10 średnich pieczarek
- 1 ząbek czosnku
- 20 g parmezanu 
- 1 mała cebula
- sól
- pieprz
- 4 łyżki masła
- olej




Przygotowanie:

Szpinak myjemy, odkrywamy grubsze ogonki i podsmażamy na patelni na dwóch łyżkach masła z czosnkiem, solimy. Odstawiamy do wystygnięcia. Pieczarki myjemy lub czyścimy, odkrywamy nóżki i drobno je kroimy, podsmażamy z drobno posiekaną cebulką na pozostałym maśle. Po wystygnięciu mieszamy ze szpinakiem i serkiem. Przygotowaną masą nadziewany pieczarki, posypujemy startym parmezanem. Pieczarki układamy w wysmarowanej olejem brytfannie i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, zapiekamy 35 minut. Podajemy jako przystawka lub do obiadu. 


















Życzę smacznego
Codziennie baw się smakiem!