Translate

piątek, 19 lutego 2016

Komosa ryżowa w warzywach

Komosa ryżowa zawiera dużą ilość witamin i minerałów. Jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka i zdrowych kwasów tłuszczowych. Mi po pierwszym spróbowaniu bardzo posmakowała i teraz często gości na naszym stole.




Składniki:

- 100 g komosy ryżowej
- 1 bakłażan 
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 średnia cukinia
- 1 cebula
- szczypta ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- szczypta chilli
- oliwa



Przygotowanie:

Komosę przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Bakłażana kroimy na plastry i posypujemy solą, odkładamy na 10 minut. Dzięki temu pozbędziemy się gorzkiego smaku. Po 10 minutach pojawią się krople płynu na bakłażanie. Odciskamy ręcznikiem papierowym. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. 





Podsmażamy na oliwie, przyprawiamy i dusimy do miękkości. Dodajemy przygotowaną wcześniej komosę, mieszamy i dusimy razem kilka minut do wchłonięcia reszty płynów przez komosę. Podajemy jako samodzielne danie.




Życzę smacznego.


Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl



Superfood w Twojej kuchni