Składniki:
- 100 g komosy ryżowej
- 1 bakłażan
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 średnia cukinia
- 1 cebula
- 1 cebula
- szczypta ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- szczypta chilli
- oliwa
- oliwa
Przygotowanie:
Komosę przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Bakłażana kroimy na plastry i posypujemy solą, odkładamy na 10 minut. Dzięki temu pozbędziemy się gorzkiego smaku. Po 10 minutach pojawią się krople płynu na bakłażanie. Odciskamy ręcznikiem papierowym. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.
Podsmażamy na oliwie, przyprawiamy i dusimy do miękkości. Dodajemy przygotowaną wcześniej komosę, mieszamy i dusimy razem kilka minut do wchłonięcia reszty płynów przez komosę. Podajemy jako samodzielne danie.
Komosę przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Bakłażana kroimy na plastry i posypujemy solą, odkładamy na 10 minut. Dzięki temu pozbędziemy się gorzkiego smaku. Po 10 minutach pojawią się krople płynu na bakłażanie. Odciskamy ręcznikiem papierowym. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.
Podsmażamy na oliwie, przyprawiamy i dusimy do miękkości. Dodajemy przygotowaną wcześniej komosę, mieszamy i dusimy razem kilka minut do wchłonięcia reszty płynów przez komosę. Podajemy jako samodzielne danie.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz