Translate

środa, 28 czerwca 2017

Babeczki brokułowe z krakersami

Zapraszam na babeczki idealne na imprezę, dla niezapowiedzianych gości albo na przekąskę w ciągu dnia. Bardzo szybkie w wykonaniu i równie szybko znikają.



Składniki:

- 1 opakowanie brokułów Bonduelle 
- 12 krakersów
- 120 g sera Scamorza (można dać też cheddar )
- 2 jajka
- pieprz



Przygotowanie:

Brokuły gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Dziesięć krakersów dokładnie miksujemy. Ser kroimy w drobną kostkę i mieszamy z krakersami. Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki brokuły, ponownie mieszamy, przyprawiamy pieprzem do smaku. Jajka lekko roztrzepujemy, wlewamy do mieszanki i dokładnie łączymy składniki. Przekładamy do formy muffinkowej spryskanej olejem. Pozostałe dwa krakersy miksujemy i posypujemy babeczki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, pieczemy około 15 minut.









Czy wiesz że warzywa Bonduelle są uprawiane przy minimalizowaniu środków ochrony roślin. Firma osiąga to dzięki szerokiej wiedzy ich Agronomów oraz nowoczesnym metodom uprawy, np. maszyny, które dozują środki ochrony roślin zależnie od wyglądu ( np. koloru ) rośliny, czyli tylko te rośliny które tego potrzebują.




Bonduelle - od 25 lat z Wami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz