Translate

piątek, 30 czerwca 2017

Rogaliki z farszem szpinakowo-serowym

Rogaliki francuskie są pyszne z każdym farszem ja robiłam dziś farsz szpinakowo-serowy, idealny dla miłośników szpinaku.




Składniki:

- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1/2 opakowania szpinaku liściastego Bonduelle 
- 230 g sera scamorza
- 1 jajko 
- 2 łyżki masła
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz



Przygotowanie: 

Szpinak przygotowujemy wg. przepisu z opakowania, dodajemy masło, posiekany czosnek i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Ser kroimy w drobną kostkę. Mieszamy ze szpinakiem. Ciasto kroimy na trójkąty, na każdy nakładamy łyżkę farszu i zwijamy od podstawy do wierzchołka, tak aby końcówka była pod rogalikiem, boki skręcamy i lekko dociskamy żeby nie wypłynął farsz. Wierzch smarujemy roztrzepanym jajkiem  i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy około 30 minut do zrumienienia.



Czy wiesz że warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier a groszek z Polskich Kujaw.



Bonduelle - od 25 lat z Wami