Translate

niedziela, 22 listopada 2015

Racuszki bananowo-jabłkowe

Gdy mamy ochotę na coś słodkiego można zrobić szybie placuszki, są pyszne i dzieci je pokochają.




Racuszki bananowo-jabłkowe


Składniki:

- 1 banan
- 1 jabłko
- 2 szklanki mąki
- 1,5 szklanki mleka
- 3 łyżki cukru
- 1 jajko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej
- cukier puder




Przygotowanie:

Do miski wbijamy jajko, dodajemy cukier i miksujemy do rozpuszczenia cukru. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na przemiennie z mlekiem i dokładnie miksujemy tak żeby w cieście nie było grudek. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach z bananem postępujemy podobnie. Dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy porcję i smażymy z obu stron. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.





Życzę smacznego.