Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej skórce
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- olej
- 3 łyżki masła
- 1 cebula
- 2 podsuszone kajzerki
- 2 łyżki parmezanu
- 3-4 łyżki musztardy
- sól morska
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- oliwa
Przygotowanie:
Polędwiczki myjemy, osuszamy nacieramy oliwą, grubo mielonym pieprzem, solą morską i drobno pokrojonym czosnkiem. Odstawiamy na ok. 3 godziny do lodówki. Na rozgrzaną patelnie kładziemy polędwiczki, obsmażamy i zdejmujemy z patelni na papierowy ręcznik.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na maśle i łyżce oleju. Bułki kroimy w bardzo drobną kostkę albo mocno kruszymy. Mieszamy z parmezanem i cebulką.
Polędwiczki smarujemy grubo musztardą.
Obtaczamy w bułce z parmezanem i układamy w brytfannie. Pieczemy 25 min w 190 stopniach.
Podajemy np. z risotto i grillowaną cukinią.
Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz