Translate

sobota, 24 sierpnia 2013

Pasta z makreli i jajek

Pasty są dobre zarówno na śniadanie jak i na kolację, jest to bardzo szybko przygotowany posiłek a przechowywane w lodówce w zamkniętym słoiku wytrzymują kilka dni.


Pasta z makreli i jajek




Składniki:

- 1 makrela wędzona
- 4 jajka
- 1 cebula
- 2 łyżki szczypioreku z cebulki
- 1 łyżkia posiekanej natki pietruszki
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- sól
- pieprz


Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Z makreli usuwany ości i skórę, widelcem rozdrabniamy. Dodajemy ostudzone i pokrojone w drobną kostkę jajka, posiekaną cebulę, posiekaną natkę pietruszki, drobno pokrojonego szczypiorku, majonez, musztardę i przyprawiamy do smaku. Mieszamy wszystko dokładnie (jeżeli pasta jest za gęsta można dodać więcej majonezu). Podajemy ze świeżym pieczywem.



Życzę smacznego.