Składnik:
- 100 g suszonych grzybów
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 cebula
- śmietana
- olej
- 1,5 l bulionu
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
- pieprz
- uszka
Przygotowanie:
Grzyby zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na noc. Na drugi
dzień gotujemy w wodzie, w której się moczyły do miękkości z zielem angielskim
i liściem laurowym. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Cebulę
kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na oleju. Marchewkę i pietruszkę obieramy i
kroimy w kostkę. Ugotowane grzyby
wyjmujemy i kroimy na małe kawałki. Wodę przecedzamy, aby pozbyć się
nieczystości. Przekładamy do niej pokrojone grzyby, marchewkę z pietruszką i
cebulę. Dodajemy bulion i gotujemy do miękkości warzyw. Zabielamy śmietaną i
doprawiamy do smaku. Podajemy z uszkami.
Życzę smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz