Translate

niedziela, 17 lutego 2013

Guacamole

 Na sobotni wieczór do zimnego piwka najlepiej pasują chipsy tortilla do których świetnie smakuje 
guacamole. Guacamole robione jest z awokado które ma delikatny miąższ z wyczuwalną nutką orzechów. 
Zawiera wiele witamin i minerałów, kochają go miłośnicy zdrowego jedzenia i ci którzy lubią oryginalne smaki. 


Guacamole





Składniki:

- awokado 1 szt
- 1/2 czerwonej cebuli (małej)
- 1 mały pomidor
- sok z cytryny - ok. łyżki
- sól 
- pieprz


Przygotowanie:

Po przekrojeniu na pół awokado wyjmujemy pestkę a miąższ wkładamy do miseczki i dokładnie rozdrabniamy widelcem. Do awokado dodajemy drobniutko pokrojonego pomidora bez skóry i pestek, drobno posiekaną 
cebulę, przyprawiamy sokiem z cytryny i dodajemy do smaku sól i świeżo mielony pieprz. 
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do schłodzenia.





Życzę smacznego.