Na sobotni wieczór do zimnego piwka najlepiej pasują chipsy tortilla do których świetnie smakuje
guacamole. Guacamole robione jest z awokado które ma delikatny miąższ z wyczuwalną nutką orzechów.
Zawiera wiele witamin i minerałów, kochają go miłośnicy zdrowego jedzenia i ci którzy lubią oryginalne smaki.
Guacamole
Składniki:
- awokado 1 szt
- 1/2 czerwonej cebuli (małej)
- 1 mały pomidor
- sok z cytryny - ok. łyżki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Po przekrojeniu na pół awokado wyjmujemy pestkę a miąższ wkładamy do miseczki i dokładnie rozdrabniamy widelcem. Do awokado dodajemy drobniutko pokrojonego pomidora bez skóry i pestek, drobno posiekaną
cebulę, przyprawiamy sokiem z cytryny i dodajemy do smaku sól i świeżo mielony pieprz.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do schłodzenia.
Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz