Zbliża się Wielkanoc a co za tym idzie, jajka które uwielbiam z sosem tatarskim. Dziś pierwszy raz taki zrobiłam sama, wyszedł pyszny więc już nigdy nie będę kupowała gotowych.
Sos tatarski
Składniki:
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka jogurtu naturalnego, najlepiej typu greckiego
- 5 korniszonów
- 4-5 grzybków marynowanych
- łyżka koperku
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Korniszony i grzybki kroimy w drobną kosteczkę, koperek drobno siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko razem mieszamy. Sól, pieprz do smaku, jeżeli grzybki są mało octowe dajemy sok z cytryny. Po wymieszaniu odstawiamy w chłodne miejsce do przegryzienia się smaków.
Życzę smacznego.
uwielbiam :))
OdpowiedzUsuń