Translate

sobota, 21 września 2013

Chrupiąca bułka z łososiem

Śniadanie które przygotowałam jest podawane w Anglii jako przystawka, ja po zjedzeniu już bym raczej nie dała rady zjeść obiadu.


Chrupiąca bułka z łososiem




Składniki:

- bagietka lub bułki typu paluch
- 100 g wędzonego łososia
- 70 g sera żółtego np. Gouda
- 2 jajka
- mała czerwona cebula
- 1/4 pęczka cebulki ze szczypiorkiem
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- 2-3 łyżki majonezu
- pieprz




Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. Ser trzemy na tarce o drobnych oczkach, łososia kroimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, szczypiorek z cebulką siekamy. Wszystko wkładamy do miski, dodajemy musztardę i majonez. Przyprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Bułki rozcinamy z boku, nakładamy w środek przygotowaną masę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160 stopni, pieczemy ok. 15 minut do zrumienienia. 



Życzę smacznego.