Translate

środa, 4 września 2013

Frittata z cukinią

Dziś słoneczny dzień zasługuje na tak wspaniałe śniadanie jakim jest frittata z cukinią. 


Frittata z cukinią




Składniki:

- mała cukinia
- 4 jajka
- 3 łyżki parmezanu
- 100 g boczku wędzonego
- 1/4 czerwonej papryki
- oliwa
- sól
- pieprz
- oregano




Przygotowanie:

Boczek kroimy na cienkie plastry i smażymy na patelni. Cukinie myjemy suszymy i kroimy w cienkie plasterki a paprykę kroimy w paski i podsmażamy na oliwie z oregano. Jajka ubijamy z solą, pieprzem i parmezanem.  Dodajemy podsmażony boczek, cukinię, paprykę i mieszamy. Całość wylewamy na patelnię z oliwą i smażymy kilka minut do ścięcia masy. Podajemy gorącą ze świeżym pieczywem.



Życzę smacznego.