Gorączka sobotniej nocy
Składniki:
- galaretka Winiary Blue Curacao
- galaretka Winiary Mojito
- 2 galaretki Winiary Piña Colada
- 2 galaretki Winiary Pink Margarita
- puszka ananasów
- puszka brzoskwiń
- 400 ml śmietany 30 %
- truskawki
- herbatniki
Przygotowanie:
Galaretkę Blue Curacao i Mojito rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach, wychładzamy (można przygotować dzień wcześniej). Owoce odsączamy, kroimy w drobną kostkę. Dno tortownicy wykładamy herbatnikami. Galaretki Piña Colada rozpuszczamy w połowie wody przewidzianej w przepisie. Gdy przestygną i zaczną tężeć dodajemy lekko spienioną śmietanę, dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone w kostkę zrobione wcześniej galaretki i owoce. Po wymieszaniu całość przelewamy do przygotowanej tortownicy, wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretki Pink Margarita rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Truskawki kroimy na plastry, układamy na wierzch i zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do lodówki nawet na kilka godzin ja wytrzymałam trzy godziny.
Ciasto jest delikatne i przepyszne.
Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz