Translate

poniedziałek, 6 maja 2013

Zupa z fasoli i chorizo

Pierwszy raz jadłam tą zupę rok temu, bardzo mi zasmakowała i teraz staram się ją robić u siebie zwłaszcza zimą bo jest bardzo sycąca i szybko znika.


Zupa z fasoli i chorizo




Składniki:

- cebula biała i czerwona po 1 szt
- 3 marchewki
- seler naciowy
- 1/2 kg pomidorów lub 1 puszka pokrojonych 
- kiełbasa chorizo
- 2 puszki białej fasoli
- oregano
- sól
- pieprz
- kminek
- oliwa




Przygotowanie:

Cebulę kroimy na piórka i dusimy na oliwie do miękkości, dodajemy marchewki i zalewamy wodą. Gotujemy chwilę, dodajemy obrany seler naciowy, pokrojoną w plastry kiełbasę i pomidory, gotujemy kilka minut. Na sam koniec dodajemy odcedzoną białą fasolę, przyprawiamy i gotujemy  około pięciu minut.



Życzę smacznego.