Dziś prezentuję kolejny przepis z makaronem firmy Elovena. Teraz będą to kokardki z łososiem i szpinakiem. Tak jak w przypadku piórek kokardki spełniły moje oczekiwania, makaron mogę polecić wszystkim w 100 %.
Kokardki z łososiem i szpinakiem
Składniki:
- 250 g makaronu kokardki Elovena
- 100 g wędzonego łososia
- 150 g szpinaku świeżego
- 140 g sera pleśniowego np. rokpol
- 200 ml śmietany 18%
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżki masła
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Szpinak myjemy, dusimy na maśle i oliwie, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy drobno pokrojony czosnek. Łososia kroimy na paski i dodajemy do szpinaku, po około minucie wlewamy śmietanę i dusimy ok. 5 minut. Do sosu dodajemy połowę sera pleśniowego i dusimy około 10 minut. W między czasie przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przekładamy do sosu, mieszamy i po 2 minutach wykładamy na talerze. Wierzch posypujemy pozostałym serem.
Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz