Śląska kopa
Składniki:
- 400 g kokosanek
- 400-500 g mieszanych owoców z puszki
- 150 ml wódki
- 100-150ml syropu z owoców
- 2 łyżki rodzynek
- 2 op. śmietanfixu
Przygotowanie:
Rodzynki zalewamy 2 łyżkami wódki i odstawiamy. Kokosanki rozdrabniamy, zalewamy pozostałą wódką i syropem(ilość taka, aby powstała masa nie była rzadka). Masę kokosową wykładamy do pucharków, przykrywamy warstwą owoców, posypujemy namoczonymi rodzynkami. Ponownie układamy masę kokosową i owoce.
Ubijamy śmietanę z śmietanfixem i dodajemy na wierzch deseru. Jeżeli mamy większe pucharki można przygotować kilka warstw lub układać na talerzu w kształcie kopy.
Życzę smacznego
nigdy czegoś podobnego nie widziałam, ciekawa jestem tego smaku:)
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie :)
OdpowiedzUsuń