Roladki z oscypkiem
Składniki:
- 500 g schabu bez kości
- kilka plasterków oscypka
- kilka plasterków szynki parmeńskiej lub boczku
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- majeranek
- 3 ząbki czosnku
- mąka
- bulion
- natka pietruszki
- olej
Przygotowanie:
Schab kroimy na grubsze plastry aby rozbić duże kotlety, tak przygotowane mięso przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, majerankiem i nacieramy roztartym czosnkiem. Mięso odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny. Po tym czasie na każdy plaster mięsa nakładamy plaster szynki i oscypka pokrojonego w słupki i dokładnie zawijamy w rulon. Roladę obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron. Przekładamy do rondelka, zalewamy bulionem i dusimy do miękkości. Od czasu do czasu delikatnie mieszamy, na koniec dodajemy pokrojoną natką pietruszki.
Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz