Translate

sobota, 27 kwietnia 2013

Kiełbaska z wiosennymi dodatkami

Niedawno był dzień śniadania, a że ja lubię dobrze zjeść to i tym razem było pożywne śniadanko a i do tego zdrowe.


Kiełbaska z wiosennymi dodatkami




Składniki:

- 2 kiełbaski wiejskie
- kilka pomidorków koktajlowych
- 2 ogórki małosolne
- kilka rzodkiewek
- szczypiorek
- sól
- pieprz




Przygotowanie:

Kiełbasę gotujemy, ogórki małosolne kroimy na ćwiartki, pomidorki koktajlowe na połówki, rzodkiewkę na drobniutkie ćwiartki a szczypiorek szatkujemy.
Kiełbasę po ugotowaniu przekładamy na talerz, dodajemy ogórki, pomidorki i rzodkiewkę. Warzywa posypujemy szczypiorkiem, solą, pieprzem i tak o to mamy pożywne i zdrowe śniadanie które podajemy ze świeżym pieczywem.




Życzę smacznego.