Marchewka glazurowana
Składniki:
- 500 g marchewki
- łyżeczka warzywka
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka masła
- natka pietruszki
- pieprz
Przygotowanie:
Marchewkę myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka i zalewamy małą ilością wody (aby cała marchew nie była zakryta). Przyprawiamy warzywkiem i gotujemy do miękkości jednocześnie całkowicie odparowując wodę. Dodajemy masło, pieprz, drobno posiekaną natkę pietruszki, miód i wszystko razem mieszamy aby powstały sos pokrył całą marchewkę i podsmażamy aż miód na marchewce zacznie się karmelizować.
Jeżeli w garnku w którym gotowaliśmy może się nam przypalić to przed dodaniem pozostałych składników marchewkę przekładamy na patelnie.
Tak przygotowana marchewka jest dobrym dodatkiem różnego rodzaju mięs.
Życzę smacznego.
najwieksze gowno to warzywko.... zabilas marchewke....
OdpowiedzUsuńrzecz gustu, możesz przyprawić czymś innym
OdpowiedzUsuń